Sprekers / Erwin Blom

Erwin Blom

Erwin Blom

Erwin Blom is afgestudeerd aan de School voor de Journalistiek in Utrecht. Na zijn opleiding publiceerde hij voor onder meer Vara TV Magazine, de Journalist, Parool, Volkskrant, NME en Wired. Verder maakte hij radio voor KRO, VPRO, Radio Noord-Holland en de BBC. In 1994 raakte hij gegrepen door de mogelijkheden van internet. Hij begon als programmamaker met de afdeling Digitaal van de VPRO samen te werken en schoof langzamerhand steeds meer richting nieuwe media op. In 1998 stond hij aan de wieg van 3VOOR12 en in 1999 werd Erwin hoofd van de afdeling Digitaal van de VPRO. De afdeling Digitaal was voorloper op gebieden als streaming op internet, user generated content, mobiele toepassingen en interactieve televisie.

Erwin heeft grote ervaring op terreinen als print, radio, digitale televisie, mobiel, internet en crossmediale strategie. Hij was mede architect van nieuwe media strategie van de VPRO en maakte onderdeel uit van de visie en strategiegroep nieuwe media van de publieke omroep. In 2005 ontving Erwin de Vosko Trofee voor Business en Innovatie, een jaarlijkse onderscheiding voor de belangrijkste innovatie op het gebied van nieuwe techniek en nieuwe media, in 2006 won hij de ABN AMRO New Media Award en in 2007 haalde zijn afdeling de shortlist voor de prijs van het het meest innovatieve bedrijf van Nederland. In 2008 won hij met zijn weblog de Dutch Bloggie in de categorie ‘internet’.

In 2008 startte Erwin samen met Wessel de Valk en Idse de Pree The Crowds, een bedrijf dat zich specialiseert in ’social media’. Daarnaast schrijft en schreef hij voor o.a. Webwereld, Vara Gids, D-zone en Bright.

In 2009 kwam van Erwin het boek Handboek Communities; De kracht van sociale netwerken uit. In 2010 en 2011 werd hij in Nederland genomineerd tot “Specialist Trendwatcher of the Year Award in de categorie Technologie”.

2011 was het jaar waarin The Crowds het initiatief nam tot Fast Moving Targets, een platform over innovatie op het gebied van media, technologie en communicatie. Blom haalde in dat jaar de 40e plaats in de Top 100 van meest invloedrijke mediapersonen in Nederland.

Erwin spreekt over nieuwe media, nieuwe technologie, communities, crowdsourcing en trends.

 
 
Een event is niks zonder deelnemers. We willen daarom graag jouw input om het event zo goed mogelijk bij jouw wensen aan te laten sluiten. Heb je een vraag die je graag door Erwin beantwoord ziet tijdens het Nieuwe Media in de Zorg event? Of heb je een andere tip of suggestie voor zijn presentatie? Laat dan hieronder een reactie achter. 

 

Social Media

Stuur door
 
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Loading ... Loading ...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

HTML tags are not allowed.